• تاریخ: 1405/01/18 - 06:18
  • بازدید : 35
  • زمان : 2 دقیقه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با همشهری آنلاین:

هیچ مرکز بهداشتی در ایام جنگ تعطیل نبود | ۴۰ درصد بمباران‌ها در پایتخت رخ داده است

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حملات اخیر آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، مدارس و مراکز بهداشتی و درمانی هم در امان نمانده‌اند.

همشهری آنلاین: دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه تجمع اعتراضی دانشگاهیان و کادر سلامت در محکومیت حملات صیهونی – آمریکایی به مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی درباره حمله به زیرساخت‌های حوزه سلامت و نحوه ارائه خدمات بهداشتی به چند سوال همشهری آنلاین پاسخ داد.

او با بیان این که جنگ ظالمانه آمریکایی – صهیونی علیه کشورمان و مردم از مدارس ابتدایی شروع شده و به مراکز بهداشتی و دارویی حتی درمانی گسترش پیدا کرد، عنوان کرد: اما در این جنگ نابرابر و ناعادلانه مردم نشان داده‌اند که مقاوم هستند و پای وطن ایستاده‌اند. به تبع مردم نظام سلامت هم پای وطن ایستاده است.

اولیایی منش درباره تخلیه مراکز بهداشتی و درمانی به دلیل حملات و جنایت‌های جنگی بیان کرد: مراکز بهداشتی که بسیاری از آن‌ها مورد هجوم قرار گرفته‌ و تخریب شدند، همواره در طول جنگ برای خدمت‌رسانی به مردم فعال بوده‌اند. البته پرسنل ما از نظر روانی تحت تاثیر قرار گرفتند، چرا که در حواشی و مجاور مراکز درمانی و بهداشتی بمباران صورت می‌گرفت.

این مسئول با بیان این که ۸ یا ۱۰ بیمارستان و بسیاری از مراکز بهداشتی در سراسر کشور تخریب و تخلیه شده‌اند، عنوان کرد: در تهران بالاترین میزان بمباران‌ها را داشتیم و گفته می‌شود که بیش از ۴۰ درصد بمباران‌ها در پایتخت رخ داده است. مراکز بهداشتی و درمانی تهران به مراقبت بیشتری نیاز داشته‌اند. از هفته اول جنگ به بعد تقریبا همه مراکز بهداشتی ما به جز مراکزی که مورد هجوم قرار گرفته و تخریب شده‌اند، به فعالیت خود ادامه داده‌اند. تمامی همکاران ما در این مراکز حضور دارند و بدون ترس و با شجاعت کامل در محل کار خود حضار هستند. همه خدمات درمانی ارائه می‌شوند

اولیایی منش درباره خدمات ارائه شده در ایام جنگ هم توضیح داد: در حوزه بهداشت، خدمات واکسیناسون، خدمات مادر و کودک، خدمات پیشگیری از بیماری‌ها، خدمات مرتبط با واکسیناسیون هاری و... هیچ وقفه‌ای نداشتیم. پزشکان و دندانپزشکان ما هم در این مراکز حاضر بودند و در واقع همه کادر درمان در تهران سنگ تمام گذاشتند. این در حالی است که برخی از مراکز بخش خصوصی در جنگ تعطیل بودند و در نتیجه مراجعات مردم به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی خیلی بیشتر شد.

او ادامه داد: در ایام جنگ در اطراف مراکزی که بمباران می‌شد، آلودگی آب و آلودگی‌های شیمیایی رخ می‌داد؛ مانند روزی که انبارهای سوخت در تهران مورد هدف قرار گرفتند. در این روز آلودگی هوای خیلی شدیدی داشتیم و همکاران بهداشت و درمان ما در این زمینه به منظور دور کردن خطرات از مردم نقش بارزی داشتند. از طرفی وضعیت طوری بود که باید خدمات بهداشتی مانند بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای و رسیدگی به رستوران‌ها را نیز انجام می‌دادند. می‌توانم به مردم بگویم پرسنل فداکار بهداشت و درمان کشور لحظه‌ای کار خود را متوقف نکردند و ما همچنان برای مردم پناهگاه امنی باقی خواهیم ماند.
این خبر در همشهری آنلاین با همکاری روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه و منتشر شده است.

  • کد خبر : 318703
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی (سردبیر)
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی (سردبیر)

کامنت ها

0 تعداد کامنت ها

درج نظر